Gyümölcs, gyógynövény étrendkiegészítők, Flavin, Crystal termék vigyáz Önre

Egészségmegőrzés népi gyógymódok tapasztalataival és orvosi kutatásokkal egyetértésben vigyáznak mostantól az egészségére! Részletesebb tájékoztatás, vásárlás: vitamin-kezeles.hu vagy személyesen Mikola Annamária 0670/ 684 1359

Kelbimbó

icipici káposztafejecskéihez hasonlító kis gömböcske, mely meglepően gazdag tápanyagokban, vitaminokban. vele.

 

Kelbimbócsíra kapszula  bővebben, vásárlás...

 Kelbimbó vagy bimbóskel (a név tulajdonképpen nem is fontos), a Földközi-tenger mellékéről származó növényt a források szerint Belgiumban nemesítették a XIII. században, de Európa-szerte csak fél évezreddel később, a XVIII. században terjedt el. A káposztafélékkel rokon: a keresztesvirágúak családjába tartozik. A fás karószáron a levelek alatt körben teremnek a rügyszerű, dió nagyságú kis gömbök, ezeket fogyasztjuk. A kelbimbó színe, íze a kelkáposztáéra emlékeztet, de íze annál is lágyabb, a rostjai is finomabbak. Ennek a zöldségfélének a jelentőségét változatos felhasználhatósága, remek íze mellett az adja, hogy november-decemberben, akár enyhébb fagyban, hó alól is "szüretelhetjük", vagyis akkor jutunk gazdag vitamin tartalmú friss zöldségféléhez, amikor már semmi más nem szedhető a kertben.

 

Miért jó Önnek ha rendszeresen fogyasztja

A káposztafélék általában is nagyon értékes táplálékaink, de a bimbóskel ezek közül is kiemelkedik gazdag tápértékével. Százgrammnyi konyhakész kelbimbó energiatartalma 36 kcal, 4,5 százalék fehérjét, 85 százalék vizet és 4,4 százalék ballasztanyagot tartalmaz. Vitamin és ásványi anyag tartalma jelentős: C-vitaminból a napi szükséglet másfélszeresét, (112 mg-ot) fedezi, ezen kívül B-vitaminok, K-vitamin, béta-karotin, valamint kálium, kalcium, magnézium, foszfor, nátrium, vas, kén, króm, gazdag forrása. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, rákmegelőző, immunrendszert erősítő, emésztést serkentő hatást tulajdonítanak neki elsősorban, de magas ásványi anyag- és vitamintartalma miatt más jótékony hatása is van.

 

 Hogyan fogyassza?

Főzve, párolva sokféleképpen elkészíthető. Levesbe, főzelékként, köretként, rakott ételként, önállóan és más zöldségfélékkel együtt is ajánlható. Tengeri hal mellé, sajtos zöldségekkel

Gasztronómiai szakemberek szerint a fűszerek közül a köménymag, a szerecsendió és a majoránna illik elsősorban hozzá. Arra kell vigyázni, hogy ne főzzük túl, nehogy elveszítse vitamin- és ásványi anyagtartalmát.

 Tippek, tanácsok

Ha saját termésű kelbimbóról van szó, legjobb sokáig a száron hagyni, hiszen enyhébb teleket akár át is vészel és mindig friss szedésűt fogyaszthatunk. Ha piacon vásároljuk, figyelni kell arra, hogy élénk zöld színű, foltmentes bimbók legyenek. Az apróbb bimbók zsengébbek, kisebb a tisztítási veszteségük, a nagyobbakról a külső leveleket le kell szedni.

cikk forrása: http://hazipatika.com

 Témához kapcsolódó termékek:

Kelbimbócsíra kapszula  bővebben, vásárlás...- csontok, fogak, nyirokmirigyek, vértisztító, daganat, prosztata

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 40
Heti: 101
Havi: 431
Össz.: 297 985

Látogatottság növelés
Oldal: Kelbimbó hatásai, kelbimbó csíra termék
Gyümölcs, gyógynövény étrendkiegészítők, Flavin, Crystal termék vigyáz Önre - © 2008 - 2024 - gyogynoveny-termekek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »