Gyümölcs, gyógynövény étrendkiegészítők, Flavin, Crystal termék vigyáz Önre

Egészségmegőrzés népi gyógymódok tapasztalataival és orvosi kutatásokkal egyetértésben! Házipatikája gyógynövény, gyümölcs, ásványi anyag termékei vigyáznak egészségére! Személyes rendelés: Mikola Annamária +3620/592-0630 (minden nap 8-20óra)

Sokat elárul rólad, hogy mit iszol

Green Tea Vietnámi szálas zöldtea   bővebben, vásárlás...

A Penn State Kutatóközpont tanulmánya szerint, azok a fiatal lányok, akik sok szénsavas italt isznak, nagyobb valószínűséggel folytatnak egészségtelen étrendet kamaszkoruk alatt, mint azok a társaik, akik nem isznak rendszeresen ilyet.

A tíz éven át tartó vizsgálatok azt mutatták, hogy azok, akik öt évesen már szénsavasat ittak, a vizsgált 10 év folyamán a táplálkozási standardoknak nem éppen megfelelő étrendet folytattak. Azok a lányok, akik öt évesen nem ittak szénsavasat, és bár nem követtek semmilyen speciális étrendet, mégis egészségesebben étkeztek.

 "A két csoport közti lényeges különbség a táplálékbevitelt illetően nem az volt, hogy mit esznek, hanem azt, hogy mit nem" - magyarázta Laura Fiorito a Penn State Kutatóközpont "Gyermekkori elhízással" foglalkozó csoport kutatója.

A két csoport között a legnagyobb különbség a tejfogyasztásban volt - a szénsavasat preferálók sokkal kevesebb tejet ittak, mint a szénsavasat nem fogyasztó társaik. Öt évesen a szénsavasat kerülők naponta körülbelül 3 deciliter tejet ittak, míg a szénsavas italt ivóknál ez a mennyiség kevesebb volt, mint 2 deci.

A megfelelő tápanyagbevitel nagyon fontos a gyermekek fejlődéséhez és növekedéséhez, számoltak be a kutatók eredményeikről a Journal of the American Dietetic Association folyóiratban, a dietetikai egyesület szakmai folyóiratában. Például, az alacsony kalciumbevitel csontritkuláshoz, a sok cukor pedig a fogak romlásához, és számos krónikus betegséghez vezethet, mint például a 2-es típusú cukorbetegség.

Az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia Orvostudományi Intézete szerint a 14 és 18 év közötti lányok ajánlott napi C-vitamin bevitele 65 milligramm. A tanulmány szerint az üdítőfogyasztók esetében ez a mennyiség alig 55 milligramm, míg a szénsavasat nem fogyasztóknál a C-vitamin bevitel 70,5 milligramm volt, ami még meg is haladja az ajánlott bevitelt. Bár a szénsavas üdítőket ivók étrendje egészségtelenebb, volt olyan tápanyag, melynek napi bevitele egyik csoportnál sem volt elegendő. A kalcium ajánlott napi bevitele 1300 milligramm. A 15 éves "szénsav- kedvelőknél" ez csak 767 milligramm, a "szénsavmentes" csoportnál egy kicsit magasabb, 851 milligramm volt, de még ez sem elegendő.

"Már egész kiskorban kialakulnak a táplálkozási szokások. Vannak olyan gyerekek, akik már kétéves korukban szódát, vagy szénsavas üdítőket isznak" - meséli Dr. Fiorito. A vizsgálatok során 10 éven keresztül 170 kislány étrendjét követték nyomon. Dokumentálták az elfogyasztott ételeket, italokat minden második évben három alkalommal. Arra a következtetésre jutottak, hogy azoknak a lányoknak, akik naponta körülbelül 1 deci szénsavas italt fogyasztottak 5 éves korukban, sokkal alacsonyabb volt a napi rost-, fehérje-, C-vitamin-, D-vitamin-, kalcium-, magnézium-, foszfor- és káliumbevitelük, mint azoknak, akik öt évesen nem fogyasztottak szénsavasat. A szénsavas üdítők fogyasztóinál a hozzáadott cukor napi bevitele is sokkal magasabb volt.

A vizsgálatok során az is kiderült, hogy az üdítőket preferáló gyerekek szüleinek sokkal nagyobb a testtömeg-indexe, mint az ezt nem fogyasztók szüleinek. Ez azt mutatja, hogy a gyerek étkezési szokásait elsősorban a szülői minta alakítja ki. Tehát ha a szülő nem étkezik egészségesen, az nem csak a testtömeg-indexük növekedéséhez vezet, hanem a gyermekre is károsan hat. Már számos korábbi tanulmány készült a szénsavas üdítők étrendre gyakorolt hatásáról, de ez az első olyan, ami tíz éven keresztül több innivaló hatását vizsgálta, úgymint kávé, tea, tej, szóda, 100%-os gyümölcslé, gyümölcsízesítésű üdítők, és különböző gyümölcstartalmú levek. Az utóbbi években sokat foglalkoztak a különböző cukros üdítők esetleges káros hatásaival. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia nem adott még ki hivatalos állásfoglalást a szénsavas italok fogyasztásának csökkentéséről, de ez a tanulmány egyértelműen bizonyítja, hogy az üdítőfogyasztást vissza kell szorítani annak, aki egészséges étrendet akar folytatni.

Forrás: betegszoba.hu

Cikkhez kapcsolódó egyéb termék ajánlás:

Green Tea zöldtea kapszula  bővebben, vásárlás... - natur, levendula, borsmenta, hibiszkusz ízesítésben kapható

Green Tea Vietnámi szálas zöldtea     bővebben, vásárlás... - teafőzőben főzni való szálas zöldtea: natur, levendula, borsmenta, hibiszkusz ízesítésben kapható

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 17
Heti: 204
Havi: 569
Össz.: 235 533

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Szálas zöldtea, Green Tea kapszula
Gyümölcs, gyógynövény étrendkiegészítők, Flavin, Crystal termék vigyáz Önre - © 2008 - 2018 - gyogynoveny-termekek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: enzimek pótlása - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »